Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Dvobojna torta sa medenjacima i pavlakom

Dvobojna torta sa medenjacima i pavlakom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
323921k118
Dvobojna torta sa medenjacima i pavlakom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
18/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Dvobojna torta sa medenjacima i pavlakom je jedan zaista drugačiji predlog za prazničnu tortu"

Potrebni sastojci

  • maslac - 75 g
  • suva pavlaka - 18 supenih kašija /turska/
  • sveže mleko - 450 ml
  • žele od malina - 3 supene kašike
  • želatin - 1 kesica
  • čokolada - 50 g, prirodna
  • medenjaci za tortu - 1 pakovanje
  • kapućino - 2 supene kašike, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Kapućino u prahu se stavlja u dubok i širok tanjir. Rastvara se u toploj vodi ostavlja se da se ohladi.

Želatin se sipa u čašicu sa malo vode. Meša se i ostavlja se da nabubri. Maslac treba da bude na sobnoj temepraturi. Stavlja se u posudu miskera i muti se 1 minut.

Dodaje se pavlaka u prahu i muti se na niskom stepenu miksera. Postepeno se dodaje sveže mleko uz neprestano mućenje. Na kraju se muti na brzom stepenu dok se ne dobije gusta pavlaka.

Želatin se na kratko zagreje u mikrotalasnoj rerni. Sipa se u pavlaku i muti se. Smesa se deli na dva jednaka dela. U polovinu smese se dodaje žele od malina i muti se. Priprema se kalup za tortu.

Medenjaci za tortu se na kratko umaču u istopljeni kapućino sa obe strane i ređaju se na dno kalupa kao kora.

Sipa se pavlaka sa malinama i ravnomerno se raspoređuje. Stavlja se druga kora od medenjaka umočenih u kapućino. Sipa se bela pavlaka i ravnomerno se raspoređuje.

Ostavlja se u frižideru da se stegne. Čokolada se izlomi na komade i stavlja se u najlonsku kesu tako što se rasporedi u jedan kraj.

U posudu se sipa vrela voda. Čokolada se umače dok se ne istopi, s tim što u kesicu ne sme da ulazi voda.

Torta sa pavlakom se pažljivo odvaja nožem od stranica kalupa i ona se skida.

Ugao kese sa čokoladom se odseće i praznična torta se dekoriše tako što se pravi tečni efekat sa strane.

Ostavlja se na još kratko u frižideru da se stegne i dvobojna torta sa medenjacima i pavlakom je spremna da se posluži.

Sledeći put ili kada budete imali povod, preporučujemo da probate caricu među tortama - bugarsku tortu Garaš!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: