Način pripreme
Odvajamo belanca od žumanaca. Umutimo belanca na sneg.
Pomešamo šećer i žumanca i mutimo 10 minuta mikserom dok ne dobijemo mekan krem. Dodajemo so, vanilu, koru od limuna, prašak za pecivo i umućena belanca i mutimo.
Prosevamo brašno u smesu i mešamo laganim pokretima dok ne dobijemo homogenu smesu.
Sipamo smesu u okrugao pleh, obložen papirom za pečenje.
Pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta.
Ostavljamo gotov patišpanj da se ohladi i sečemo na dva dela da dobijemo dve kore.
Umutimo pavlaku i dodajemo šećer u prahu i vanilu.
Stavljamo jednu koru na podlogu i namažemo polovinom krema. Odozgo poređamo zbijeno jednu do druge trešnje bez koštica.
Odozgo stavljamo drugu koru za našu klasičnu tortu od pavlake.
Namažemo tortu odozgo i sa strane kremom i ukrašavamo jednostavno celim trešnjama.
Stavljamo mekanu patišpanj tortu sa pavlakom i trešnjama u frižider na jednu noć. Nakon toga je spremna za serviranje.