Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Patišpanj torta sa pavlakom i trešnjama

Patišpanj torta sa pavlakom i trešnjama

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k133
Patišpanj torta sa pavlakom i trešnjama
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
24/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Nežna patišpanj torta sa trešnjama - i ako ne postoji povod, napravićemo ga"

Potrebni sastojci

  • za patišpanj
  • jaja - 8 komada
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • so - 1 prstohvat
  • kora od limuna - 1/2 kašičice, renana
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer - 6 supenih kašika
  • za krem
  • pavlaka - 300 ml, za mućenje
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 2 kesice
  • trešnje - 400 g, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Odvajamo belanca od žumanaca. Umutimo belanca na sneg.

Pomešamo šećer i žumanca i mutimo 10 minuta mikserom dok ne dobijemo mekan krem. Dodajemo so, vanilu, koru od limuna, prašak za pecivo i umućena belanca i mutimo.

Prosevamo brašno u smesu i mešamo laganim pokretima dok ne dobijemo homogenu smesu.

Sipamo smesu u okrugao pleh, obložen papirom za pečenje.

Pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta.

Ostavljamo gotov patišpanj da se ohladi i sečemo na dva dela da dobijemo dve kore.

Umutimo pavlaku i dodajemo šećer u prahu i vanilu.

Stavljamo jednu koru na podlogu i namažemo polovinom krema. Odozgo poređamo zbijeno jednu do druge trešnje bez koštica.

Odozgo stavljamo drugu koru za našu klasičnu tortu od pavlake.

Namažemo tortu odozgo i sa strane kremom i ukrašavamo jednostavno celim trešnjama.

Stavljamo mekanu patišpanj tortu sa pavlakom i trešnjama u frižider na jednu noć. Nakon toga je spremna za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: