Način pripreme
Ovo je jedan recept sa avokadom, koji sigurno nikada niste probali, a treba.
Prvo mutimo jaje viljuškom, u odgovarajuću posudu. Sipamo pirinčano brašno u tanjir tako što smo pre toga umesili da se dobije homogena smesa sa začinima.
Operemo, ogulimo i rasečemo avokado oštrim nožem u tanke kriške.
Svaku krišku umačemo prvo u brašno sa začinima, posle u jaje i na kraju ponovo u brašno sa začinima.
Stavljamo pohovane kriške avokada u posudu air fryer-a. Posipamo ih maslinovim uljem. Pržimo na 200 stepeni otprilike 15 minuta dok se ne dobije prijatna boja. Na sredini prženja, okrećemo svaku pohovanu krišku avokada.
Poslužujemo tople i dok su još hrskave sa sosom od belog luka.
Prilikom prženja avokado omekša. Spolja je hrskav, a unutra mekan.
Neka vam je slatko!