Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa tahinijem, lešnicima i urmama

Kolač sa tahinijem, lešnicima i urmama

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Kolač sa tahinijem, lešnicima i urmama
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Da li želite da iznenadite sve nečim drugačijim i veoma ukusnim? Probajte ovaj kolač sa tahinijem, lešnicima i urmama."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • urme - 5 - 6 komada
  • lešnici - 50 g
  • brašno - 250 - 300 g, sa praškom za pecivo
  • tahini od lešnika - 100 g
  • biljno ulje - 100 ml, vrsta po želji
  • sirup od urmi - 100 ml
  • so - 1 prstohvat
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Da li želite sve da iznenadite nečim drugačijim i veoma ukusnim? Probajte ovaj kolač sa tahinijem, lešnicima i urmama.

Umutite jaja sa prstohvatom soli, dodajte smeđi šećer.

Dodajte tahini, biljno ulje (ja sam koristila ulje semenki grožđa), sirup od urmi i cimet.

Izmešajte sa brašnom koje samo narasta (ako nemate, onda obično brašno plus kesica praška za pecivo)

Dodajte urme, naseckane na komade i malu šaku orašastih plodova.

Sve pažljivo izmešajte.

Sipajte u nauljeni kalup za kolač.

Kolač pospite orašastim plodovima.

Pecite kolač na 180 stepeni 45 minuta (ili dok čačkalica ne bude suva).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: