Način pripreme
Za krem, umutite maskarpone sa šećerom u prahu, sokom od pomorandže i koricom dok ne postane glatka smesa. Pomešajte sa sitno iseckanim kandiranim voćem, pistaćima i rendanom čokoladom.
U posebnoj posudi pomešajte sok od pomorandže i pina koladu, a zatim dobijenu smesu podelite u tri odvojene čaše.
Prvu koru stavite na odgovarajući pleh, namažite je mešavinom kolade i pomorandže iz prve šolje i premažite preko kore polovinu krema.
Zatim stavite drugu koru, premažite je smesom od pomorandže i pina kolade iz druge čaše i pokrijte preostalim kremom.
Na vrh stavite treću koru i lagano je premažite poslednjom čašom smese od pomorandže i pina kolade.
Istopite belu čokoladu na pari.
U posudi pomešajte sok od limuna i belanca, dodajte šećer u prahu i dobro umutite mikserom. Postepeno dodajte belu čokoladu.
Pokrijte tortu belom glazurom, poravnajte špatulom.
Na kraju čokoladnu tortu ukrasite po svom ukusu kandiranim voćem, crnom čokoladom ili pospite mlevenim pistaćima.
Ostavite u frižideru najmanje 6 sati pre konzumiranja!
Bela čokoladna torta sa kandiranim voćem je spremna.