Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Bela čokoladna torta sa kandiranim voćem

Bela čokoladna torta sa kandiranim voćem

ZoriZori
Guru
8932865k
Bela čokoladna torta sa kandiranim voćem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
10
"Jedna od najukusnijih stvari, koje čovek može da proba"

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 3 komada
  • maskarpone - 300 g
  • pistaći - 2 kašike, seckani
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • sok od pomorandže - 50 ml
  • pina colada - 50 ml bela
  • kora od pomorandže - 1 kašičica, sitno narendana
  • sok od pomorandže - 1 kašika, sveže ceđeni
  • crna čokolada - 80 g rendana
  • kandirano voće - oko 50 g, sitno iseckano
  • bela čokolada - 350 g
  • belanca - 1 komad
  • limun - 1/2 komada
  • šećer u prahu - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za krem, umutite maskarpone sa šećerom u prahu, sokom od pomorandže i koricom dok ne postane glatka smesa. Pomešajte sa sitno iseckanim kandiranim voćem, pistaćima i rendanom čokoladom.

U posebnoj posudi pomešajte sok od pomorandže i pina koladu, a zatim dobijenu smesu podelite u tri odvojene čaše.

Prvu koru stavite na odgovarajući pleh, namažite je mešavinom kolade i pomorandže iz prve šolje i premažite preko kore polovinu krema.

Zatim stavite drugu koru, premažite je smesom od pomorandže i pina kolade iz druge čaše i pokrijte preostalim kremom.

Na vrh stavite treću koru i lagano je premažite poslednjom čašom smese od pomorandže i pina kolade.

Istopite belu čokoladu na pari.

U posudi pomešajte sok od limuna i belanca, dodajte šećer u prahu i dobro umutite mikserom. Postepeno dodajte belu čokoladu.

Pokrijte tortu belom glazurom, poravnajte špatulom.

Na kraju čokoladnu tortu ukrasite po svom ukusu kandiranim voćem, crnom čokoladom ili pospite mlevenim pistaćima.

Ostavite u frižideru najmanje 6 sati pre konzumiranja!

Bela čokoladna torta sa kandiranim voćem je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: