Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Bela čokoladna torta sa trostrukim kremom

Bela čokoladna torta sa trostrukim kremom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Bela čokoladna torta sa trostrukim kremom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
03/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
14
"Odlična čokoladna torta sa trostrukim kremom za još bolji ukus Pripremite je za svoj poseban dan i obradujte sve goste"

Potrebni sastojci

  • za belu koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • vanila - 2 komada (po 0.2 g)
  • smeđa kora
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 70 g
  • kakao - 30 g
  • rum - 1 kašičica
  • roze kora
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 100 g
  • poslastičarska boja - 1 kašičica
  • beli krem
  • puding - 1 komad, vanila (80 g)
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • pavlaka - 100 ml
  • smeđi krem
  • puding - 1 komad, čokolada (80 g)
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • pavlaka - 100 ml
  • roze krem
  • pavlaka - 250 ml
  • slatko - 150 g, od jagoda i banana
  • za glazuru
  • pavlaka - 300 ml
  • bela čokolada - 200 g
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite kalup dimenzija 24-26 cm. Za svaku koru se mute jaja sa šećerom.

Dodaje se brašno (za smeđu + kakao, za roze + poslastičarska boja) i određene arome. Pažljivo izmešajte rukom.

Svaku koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta. Svaki puding pripremite prema uputstvu. Ostavite da se ohlade.

U svaku od njih dodajte umućenu pavlaku. Mešajte dok ne postane glatko. Za roze krem umutite pavlaku i u nju dodajte slatko. Dobro izmešajte.

Sastavljanje torte: Stavite smeđu koru u tanjir, zalijte je blago šećernim sirupom. Kremove sipajte u špriceve sa okruglim nastavkom. Napravite uzastopne krugove sa kremovima različitih boa, tako dok ne stignete do sredine.

Poklopite roze korom i napravite isto sa kremovima kako bi se stopili sa donjim delom. Na primer ako ste počeli sa smeđim kremom na prvoj kori, sada ćete početi sa belom korom itd.)

Poklopite belom korom i blago je prelijte. Umutite 100 ml pavlake i premažite tortu.

Napravite glazuru, tako što stavite ostalu pavlaku (200 ml) i maslac na ringlu da se zagreje.

Dodajte čokoladu i dobro izmešajte dok ne postane glatko. Tortu zalijte ohlađenom, ali tečnom glazurom. Dekorišete čokoladnu tortu po vašoj želji.

Bela čokoladna torta sa trostrukim kremom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: