Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Bela čokoladna torta sa piškotama

Bela čokoladna torta sa piškotama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141102k130
Bela čokoladna torta sa piškotama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
28/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"U kraju svi znaju baku kao majstora za torte sa piškotama još od 68 godine Obavezno probajte ovu belu magiju!"

Potrebni sastojci

  • za kalup prečnika 10 cm
  • piškote - 19 komada (16 komada za ivice i 3 za dno)
  • bela čokolada - 150 g
  • pavlaka - 400 g, kisela pavlaka - 250 g slatka, za mućenje
  • želatin - 1 paket (10 g)
  • bejlis - 50 ml, po želji
  • bela čokolada - izrendana na ljuspice ili iseckana za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Obložite papirom za pečenje dno kalupa za torte sa ivicama koje se otvaraju. Poređajte uspravno piškote po unutrašnjoj strani kalupa. Pažljivo poređajte piškote i po dnu kalupa. Popunite rupe malim parčićima.

Potopite želatin u nekoliko supenih kašika vode i ostavite da nabubri. Napravite nadev torte, tako što umutite kiselu pavlaku.

Na pari rastopite belu čokoladu ili u mikrotalasnoj na male komadiće, tako što otvarate i mešate na 10 sekundi dok se ne rastopi. Dodajte čokoladu i malo po malo u u kiselu pavlaku, mešate neprestano.

Dodajte Bejlis u želatin i ugrejte na pari dok se ne rastopi. U njega dodajte 1-2 supene kašike čokoladne smese i lepo promešajte. Dodajte ga u preostlu smesu u mutite.

Mikserom umutite slatku pavlaku, dok ne počnu da se stvaraju vrhovi. Dodajte je u čokoladnu smesu.

Sipajte gotovu smesu u kalup u unutrašnjost piškota i stavite u frižider na oko 2 sata.

Kad bude gotovo stavite tortu na poslužavnik i skinite obruč. Ukrasite iseckanom ili izrendanom belom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: