Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini Bureci

Slani mafini Bureci

BirgulBirgul
Šegrt
212180
Slani mafini Bureci
Fotografije: Stanislava Valkova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
7
"Slani mafini za celu porodicu - pojedite ih, brzo nestaju"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • ulje - 60 ml
  • mladi luk - 4 stabljike
  • brašno - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • crvene paprike - 1/2 komada
  • sir - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam oprala crvenu papriku, perje mladog luka, a zatim ih očistila i sitno iseckala.

U posudi sam razbila jaja i umutila žicom, pa dodala ulje, kiselo mleko i ponovo umutila.

Pripremila sam drugu posudu za mešanje suvih sastojaka: prosejanog brašna, soli, bibera i sode bikarbone.

Zatim sam suve sastojke sipala u tečne i dobro promešala da se proizvodi sjedine.

Dodala sam i rendani sir, sitno iseckanu crvenu papriku i mladi luk i izmešala.

Koristeći četkicu, nauljila sam kalupe za mafine i zatim ravnomerno rasporedila smesu.

Mafine za doručak sam napunila do 2/3 kalupa, jer narastu kada se peku.

Na kraju sam ispekla svoje omiljene slane mafine u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica kojom probate ne bude suva.

Prijatno uz ove slane mafine Bureke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: