Način pripreme
Prvo sam oprala crvenu papriku, perje mladog luka, a zatim ih očistila i sitno iseckala.
U posudi sam razbila jaja i umutila žicom, pa dodala ulje, kiselo mleko i ponovo umutila.
Pripremila sam drugu posudu za mešanje suvih sastojaka: prosejanog brašna, soli, bibera i sode bikarbone.
Zatim sam suve sastojke sipala u tečne i dobro promešala da se proizvodi sjedine.
Dodala sam i rendani sir, sitno iseckanu crvenu papriku i mladi luk i izmešala.
Koristeći četkicu, nauljila sam kalupe za mafine i zatim ravnomerno rasporedila smesu.
Mafine za doručak sam napunila do 2/3 kalupa, jer narastu kada se peku.
Na kraju sam ispekla svoje omiljene slane mafine u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica kojom probate ne bude suva.
Prijatno uz ove slane mafine Bureke.