Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa kačkavaljem, sirom i kobasicom

Pica sa kačkavaljem, sirom i kobasicom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Pica sa kačkavaljem, sirom i kobasicom
Fotografije: Veselina
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Domaća pica - najukusnija i najbrža, kojom možete oduševiti celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • Testo za picu
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
  • brašno - 1 2/3 šolje
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • kobasica - 50 g, čajna
  • sir - 40 g
  • kačkavalj - 50 g
  • kiseli krastavci - 1/2 komada
  • kukuruz - 1/4 šolje
  • paradajz pire
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno i napravimo udubljenje u njemu. Dodajte so, šećer, suvi kvasac, ulje, vodu.

Umesimo testo. Ostavite da se diže 40 minuta.

Nakon što naraste, premazati pleh uljem i nauljenim rukama raširimo testo.

Koru za picu premažemo paradajz pireom. Odozgo rasporedite kobasicu.

Kiseli krastavac isečemo na kolutove. Poređamo i nju. Na vrh pice rasporedite kukuruz šećerac. Tvrdi sir i meki kačkavalj narendajte na krupno.

Na dva mesta rasporedimo kačkavalj, a na druga dva sir.

Pecčemo na 200 stepeni u zagrejanoj rerni. Pošto je ispečemo i malo se prohladi, izvadimo je iz pleha.

Pica sa kačkavaljem, sirom i kobasicom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: