Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Pide sa kobasicom i kačkavaljem

Pide sa kobasicom i kačkavaljem

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Pide sa kobasicom i kačkavaljem
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Poznati turski pide u ukusnoj varijanti sa kačkavaljem, preporučujemo da servirate sa jogurtom"

Potrebni sastojci

  • testo
  • sveže mleko - 2/3 šolje
  • ulje - 1/4 šolje
  • kvasac - 20 g, svež
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • belanca - 1 komad
  • brašno - 2 1/4 šolje
  • nadev
  • kobasica - 1 parče, sirova - sušena
  • kačkavalj - oko 200 g
  • još
  • maslac - oko 1 - 2 supene kašike
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo koje se ne lepi od mlakog mleka, kvasca, šećera, ulja, belanca, brašna i soli. Ostavljamo da nadođe oko 40 minuta u namazanoj i pokrivenoj posudi.

Nakon toga, ne treba da mesimo ponovo, podelimo na 4 dela, napravimo lopte. Svaku razvijemo elipsasto, u sredinu stavljamo kačkavalj, isečen na debele kriške, odozgo kobasicu, isečenu na krugove, poređanu po dužini.

Ivice elipse učvrstimo prstima, a strane uvijamo ka unutra i pritiskamo malo.

Ivice namažemo umućenim žumancem i malo svežeg mleka. Poređamo u pleh iz rerne, obložen papirom za pečenje, na razmaku jedna od druge.

Pečemo odmah u ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon toga ivice namažemo maslacem. Serviramo sa jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: