Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskršnji kolač sa ratlukom, umešen u pekari

Uskršnji kolač sa ratlukom, umešen u pekari

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18630670
Uskršnji kolač sa ratlukom, umešen u pekari
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Ko želi lep kolač za Uskrs, neka ga umesi pekara"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • viski - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 150 g
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 750 g, za Uskršnji kolač
  • sok od pomorandže - 50 g
  • kora od pomorandže - od 1 komada
  • ulje - 40 g
  • svinjska mast - 30 g
  • ratluk - 1 kutija sa ukusom narandže
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se slome. Svi sastojci se mere na vagi. Brašno je prosejano sa solju i vanilom.

U korpu pekare stavljaju se redom jaja, pavlaka, šećer, sveže mleko, viski, sok od pomorandže, rendana kora od pomorandže. Stavite brašno i odozgo sipajte kvasac. Program za testo se startuje. Svinjska mast se istopi i pomeša sa uljem.

Kada se u pekari formira lopta od testa, stavite 1kašiku od masnoće. Kada se masnoća upije u testo, dodaje se nova kašika...i tako sve dok masnoća ne nestane. Nakon što pekara za hleb prestane da meša, program se zaustavlja i ponovo pokreće i ostavlja da se završi.

Stavite papir za pečenje u 2 kalupa za hleb. Testo se podeli na 6 jednakih loptica i prave se fitilji od njega. Oni se blago rastežu da postanu pravougaoni oblik. Poređajte komadiće ratluka. Umotajte fitilje.

Od 3 fitilja plete se 1 Uskršnji kolač. Prebacuje se u kalup. Uradite isto sa preostale 3 lopte. Stavljaju se u rernu (bez zagrevanja) na 200 stepeni.

Posle 15 minuta Uskršnji kolači sa ratlukom se izvade i premazuju umućenim žumancem, mlekom i uljem. Uskršnji kolači u pekari se posipaju navlaženim šećerom.

Vraćaju se i peku još 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: