Način pripreme
Oljuštimo krompir i isečemo na kockice. Rasporedimo u tri đuvečarice, prethodno namazane sa malo maslaca.
Pomešamo zamrznuto povrće, sitno iseckani crni luk i rasporedimo takođe u đuvečare.
Mleveno meso pomešamo sa malo vode, treba da dobijemo kašu. Dodajemo so, biber po ukusu i suvo povrće.
Uz pomoć supene kašike ravnomerno rasporedimo smesu u posude. Prelivamo sa malo ulja i kašičicom promešamo malo.
Na kraju stavljamo nekoliko trakica maslaca odozgo, poklopimo i stavljamo u ugrejanu rernu na 60 stepeni 5-10- minuta. Nakon toga povećamo rernu na 180-200 stepeni i pečemo oko 50 minuta.
Paradajz sečemo na krugove i poređamo nekoliko na svaku đuvečaru. Poklopimo i vraćamo u rernu na još 5 minuta.
Na kraju razbijemo nisko po jedno jaje, posipamo solju i biberom i pečemo bez poklopca dok ne pobele jaja.
Serviramo tople!
Lenji i ukusni đuvečići su gotovi.
Jela u đuvečarama su laka za pripremu i uvek ukusna. Preporučujemo vam da probate i naše druge recepte za đuvečare sa mlevenim mesom ili đuvečare sa krompirom.