Lenji i ukusni đuvečići

ZoriZori
Guru
8932865k
Lenji i ukusni đuvečići
Fotografije: Zori
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo u đuvečarama, koje može svako da pripremi, nema šanse da ih ne probate"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, mešano
  • krompir - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 1 glavica
  • bamja - 1/2 šolje, zamrznuta
  • grašak - 1/2 šolje, zamrznut
  • boranija - 1/2 šolje, zamrznuta
  • patlidžan - 1/2 šolje, zanrznut
  • suvo povrće - 2supene kašike, miks (praziluk, paškanat, celer)
  • maslac - 60 g
  • ulje - 1/4 šolje
  • biber - po ukusu
  • so
  • paradajz - 1 komad
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo na kockice. Rasporedimo u tri đuvečarice, prethodno namazane sa malo maslaca.

Pomešamo zamrznuto povrće, sitno iseckani crni luk i rasporedimo takođe u đuvečare.

Mleveno meso pomešamo sa malo vode, treba da dobijemo kašu. Dodajemo so, biber po ukusu i suvo povrće.

Uz pomoć supene kašike ravnomerno rasporedimo smesu u posude. Prelivamo sa malo ulja i kašičicom promešamo malo.

Na kraju stavljamo nekoliko trakica maslaca odozgo, poklopimo i stavljamo u ugrejanu rernu na 60 stepeni 5-10- minuta. Nakon toga povećamo rernu na 180-200 stepeni i pečemo oko 50 minuta.

Paradajz sečemo na krugove i poređamo nekoliko na svaku đuvečaru. Poklopimo i vraćamo u rernu na još 5 minuta.

Na kraju razbijemo nisko po jedno jaje, posipamo solju i biberom i pečemo bez poklopca dok ne pobele jaja.

Serviramo tople!

Lenji i ukusni đuvečići su gotovi.

Jela u đuvečarama su laka za pripremu i uvek ukusna. Preporučujemo vam da probate i naše druge recepte za đuvečare sa mlevenim mesom ili đuvečare sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: