Način pripreme
Ogulite kobasicu i isecite je na komade zajedno sa grudima. Rasporedite ih ravnomerno u glinene đuveče.
Ogulite luk i sitno ga iseckajte. Stavite u svaki čuveč po pola glavice.
Ogulite šargarepu, krompire i pečurke. Isecite i rasporedite i njih.
Pečene paprike isecite na trakice. Dodajte začinte i ljutenicu.
Kašikom izmešajte svaki apetitni đuveč. Sipajte pivo i stavite po komad kravljeg maslaca.
Poklopite poklopcem i pecite u hladnoj rerni na 220°C otprilike 15-20 minuta. Smanjite na 170°C i ostavite na sat i po vremena.
Sklonite poklopac i usitnite sir. Pospite kačkavaljem i razbijte jedno jaje.
Vratite u rernu dok se ne stegne.
Izvadite i odmah servirajte đuvečiće sa piletinom i pečurkama.