Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Jela u đuvečari»Đuvečići sa piletinom i pečurkama

Đuvečići sa piletinom i pečurkama

Đuvečići sa piletinom i pečurkama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
4
"Jedno od apetitnijih jela ostaje đuveče sa mesom, povrćem i mnogo, mnogo kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 komada
  • pileće grudi - 1 komad
  • pečene paprike - 2 komada, crvene
  • krompiri - 8 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • kobasica - 1 komad
  • pečurke - 8 komada
  • ljutenica - 4 supene kašike
  • so
  • biber
  • čubar
  • pivo - 1 komad, kutijica
  • Još
  • kravlji sir
  • kačkavalj
  • jaja - 4 komada
  • kravlji maslac - kockica
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite kobasicu i isecite je na komade zajedno sa grudima. Rasporedite ih ravnomerno u glinene đuveče.

Ogulite luk i sitno ga iseckajte. Stavite u svaki čuveč po pola glavice.

Ogulite šargarepu, krompire i pečurke. Isecite i rasporedite i njih.

Pečene paprike isecite na trakice. Dodajte začinte i ljutenicu.

Kašikom izmešajte svaki apetitni đuveč. Sipajte pivo i stavite po komad kravljeg maslaca.

Poklopite poklopcem i pecite u hladnoj rerni na 220°C otprilike 15-20 minuta. Smanjite na 170°C i ostavite na sat i po vremena.

Sklonite poklopac i usitnite sir. Pospite kačkavaljem i razbijte jedno jaje.

Vratite u rernu dok se ne stegne.

Izvadite i odmah servirajte đuvečiće sa piletinom i pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: