Način pripreme
Oljuštite krompir i šargarepu i isecite na krugove i skuvajte u posoljenoj vodi. Nakon toga oljuštite paradajz i isecite na krugove, isecite luk na polumesec, a kačkavalj izrendajte.
Pripremite 4 đuvečića standardne veličine. Na dno poređajte kuvani krompir i šargarepu.
Preko stavite krugove paradajza i luk. Nakon toga rasporedite i izmrvite sir u svaki đuveč.
U posudi pomešajte rendani kačkavalj i 2 jajeta. Dodajte prstovat soli, biber i čubar i promešajte.
Dobijenu smesu rasporedite u 4 đuvečića.
Stavite poklopce i pecite sočne đuvečiće na 180 stepeni 1 sat. Nakon toga skinite poklopce, stavite po jedno jaje u svaki i vratite u rernu na još 10 minuta.
Najukusnije đuvečiće iz rerne pospite sitno iseckanim svežim peršunom ili mladim lukom i servirajte.
Pogledajte još kako da napravite đuvečiće na šopski način ili omiljene đuvečiće sa kobasicom.