Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Đuveč sa makaronima i kobasicama

Đuveč sa makaronima i kobasicama

ažurirano:
IrenaIrena
Početnik
17929706
Đuveč sa makaronima i kobasicama
Fotografije: Irena
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Đuveč sa makaronama i kobasicama servirajte sa salatom po izboru i uživajte u ručku u krugu porodice."

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepe - 4 kom.
  • paprike babure - 3 kom.
  • šampinjoni - 400 g
  • sok od paradajza - 500 ml
  • makaroni - 350 g
  • domaće kobasice - 300 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • kačkavalj - 300 g
  • biber - 1 prstohvat
  • začin - po ukusu
  • voda - za dosipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode.

Šargarepu oljuštiti, pa je iseći na kolutiće. Papriku oprati i iseći na trakice. Dodati ovo povrće u šerpu sa lukom i dinstati uz dolivanje vode po potrebi.

Očistiti šampinjone, naseći ih na listiće i dodati u povrće. Začiniti jelo po ukusu i pobiberiti, pa nastaviti sa kuvanjem.

Kada su svi sastojci skoro gotovi, doliti sok od paradajza i umešati makarone. Makarone ne treba prethodno kuvati.

Kobasicu oljuštiti i iseći na kolutove, pa umešati u jelo.

Sve sastojke dobro sjediniti i preručiti u tepsiju. Narendati kačkavalj i ravnomerno posuti preko đuveča.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i zapeći 15-20 minuta.

Kada makaroni nabubre i sir se otopi jelo je spremno za posluživanje.

Đuveč sa makaronama i kobasicama servirajte sa salatom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: