Način pripreme
Crni luk sitno iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode.
Šargarepu oljuštiti, pa je iseći na kolutiće. Papriku oprati i iseći na trakice. Dodati ovo povrće u šerpu sa lukom i dinstati uz dolivanje vode po potrebi.
Očistiti šampinjone, naseći ih na listiće i dodati u povrće. Začiniti jelo po ukusu i pobiberiti, pa nastaviti sa kuvanjem.
Kada su svi sastojci skoro gotovi, doliti sok od paradajza i umešati makarone. Makarone ne treba prethodno kuvati.
Kobasicu oljuštiti i iseći na kolutove, pa umešati u jelo.
Sve sastojke dobro sjediniti i preručiti u tepsiju. Narendati kačkavalj i ravnomerno posuti preko đuveča.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i zapeći 15-20 minuta.
Kada makaroni nabubre i sir se otopi jelo je spremno za posluživanje.
Đuveč sa makaronama i kobasicama servirajte sa salatom po izboru.