Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Katmer sa pistaćem

Katmer sa pistaćem

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
4381592k
Katmer sa pistaćem
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
3
"Katmer pospite pistaćima, isecite na kvadrate i servirajte sa medom."

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 3 komada, fine
  • pistaći - 60 g
  • maskarpone sir - 100 g
  • kravlji maslac - 25 g
  • šećer - 2 - 3 kašičice
  • med - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac. Iseckajte ili sameljite pistaće.

Rasecite kore na dva dela. Namažite 3 dela maslacem i stavite ih jedan na drugi na papir za pečenje.

Rasporedite maskarpone sir, pospite šećerom i pistaćima (ostavite za dekoraciju).

Pokrijte ostalim korama podmazanim maslacem.

Odozgo premažite maslacem i pospite šećerom.

Turski desert pecite otprilike 7-9 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Pospite katmer pistaćima, isecite na kvadrate i servirajte sa medom.

Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše recepte za turski burek ili tursku baklavu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: