array(15) { ["Pic_id"]=> string(6) "724739" ["Name"]=> string(21) "eklerishamfastak.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(2) "13" ["Votes"]=> string(1) "2" ["Rating"]=> string(1) "8" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "800" ["Login"]=> string(6) "Juliya" ["User"]=> string(6) "Juliya" ["Uid"]=> string(6) "325530" } Ekleri sa pistaćem - Recept | BonApeti.rs

Ekleri sa pistaćem

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3681361k110
Ekleri sa pistaćem
Fotografije: Juliya
1 / 3
14/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Drugačiji ekleri, dostojni kulinarskog takmičenja"

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • brašno - 160 g
  • maslac - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • so - prstohvat
  • voda - 125 ml
  • sveže mleko - 125 ml
  • za krem
  • maskarpone sir - 350 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • slatka pavlaka - 250 g
  • pasta od pistaća - 40 - 50 g
  • poslastičarska boja - zelena (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo vodu, mleko, maslac i so.

Kada se maslac istopi i smesa uzavri, dodajemo brašno odjednom i mešamo drvenom kašikom dok se ne dobije homogenizovano testo.

Skidamo šerpu sa ringle i ostavljamo testo da se ohladi.

Dodajemo jaja jedno po jedno mešajući dok se u potpunosti ne apsorbuje.

Prebacujemo testo u špric, oblikujemo eklere na papiru za pečenje i pečemo ih 15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, nakon toga smanjujemo na 160 stepeni i pečemo još 20-30 minuta.

Za krem mutimo maskarpone sir sa šećerom u prahu i pastom od pistaća.

U drugoj posudi mutimo pavlaku i pomešamo je sa maskarpone sirom.

Prebacujemo krem u špriv i punimo eklere sa pistaćima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: