Način pripreme
Važno je da belanca budu na sobnoj temperaturi.
U čistoj i suvoj posudi počnite da mutite belanca sa prstohvatom soli na srednjoj brzini. Postepeno povećavajte brzinu dok belanca ne počnu da se pretvaraju u mekane vrhove.
Postepeno, u malim porcijama, dodajte šećer u prahu nastavljajući sa mućenjem.
Kada se u smesi formiraju čvrsti vrhovi i šećer bude u potpunosti istopljen znači da je gotovo.
Šafran: Dodajte šafran u prahu i nastavite da mutite dok se ravnomerno ne pomeša sa belancima.
Limunov sok ili sirće: Ako želite da puslice budu stabilnije, dodajte 1 kašičicu limunovog soka ili sirćeta i dobro izmešajte.
Zagrejte rernu do 90 stepeni - 100 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomoću šprica ili kašike napravite oblik puslice na papiru.
Puslice pecite otprilike 1.5 - 2 sata ili dok ne postanu tvrde i lako se odlepljuju od papira.
Uživajte u ovim jednostavnim i vazdušastim kolačima delikatne arome šafrana.