Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Vazdušne puslice sa šafranom

Vazdušne puslice sa šafranom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Vazdušne puslice sa šafranom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
20
"Vazdušaste puslice sa šafranom - uživajte u ovim jednostavnim i vazdušastim kolačićima delikatne arome šafrana"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer u prahu - 200 g
  • so - prstohvat
  • šafran - 0.3 prah
  • sirće - 1 kašičica ili limunov sok
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Važno je da belanca budu na sobnoj temperaturi.

U čistoj i suvoj posudi počnite da mutite belanca sa prstohvatom soli na srednjoj brzini. Postepeno povećavajte brzinu dok belanca ne počnu da se pretvaraju u mekane vrhove.

Postepeno, u malim porcijama, dodajte šećer u prahu nastavljajući sa mućenjem.

Kada se u smesi formiraju čvrsti vrhovi i šećer bude u potpunosti istopljen znači da je gotovo.

Šafran: Dodajte šafran u prahu i nastavite da mutite dok se ravnomerno ne pomeša sa belancima.

Limunov sok ili sirće: Ako želite da puslice budu stabilnije, dodajte 1 kašičicu limunovog soka ili sirćeta i dobro izmešajte.

Zagrejte rernu do 90 stepeni - 100 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomoću šprica ili kašike napravite oblik puslice na papiru.

Puslice pecite otprilike 1.5 - 2 sata ili dok ne postanu tvrde i lako se odlepljuju od papira.

Uživajte u ovim jednostavnim i vazdušastim kolačima delikatne arome šafrana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: