Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Sveži kupus na lovački način

Sveži kupus na lovački način

ZoriZori
Guru
8932865k
Sveži kupus na lovački način5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"A ako vam nišan baš i nije najprecizniji, uvek možete pripremiti nešto vegetarijansko, opet na lovački način"

Potrebni sastojci

  • sveži kupus - 1 komad
  • krompir - 1 kg
  • šampinjoni - 200 g
  • paprike - 1 - 2 komada, zelene
  • slanina - 100 g
  • kobasica - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • so - 2 kašičice
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • kravlji maslac - 30 g
  • teleći bujon - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo i isečemo na tanke krugove, očistimo kupus i paprike sečemo krupnie. Paradajz oljuštimo i sečemo na kockice.

Slaninu isečemo na trake, kobasicu na krugove, pečurke na kriške.

Kupus izgnječimo sa solju.

U šerpi ugrevamo maslac i ulje i prvo stavljamo paprike i nakon što se propže dodajemo iz nekoliko puta kupus. Poklopimo i dinstamo dok ne omekša.

U glinenu posudu poređamo na dno krugove od polovine kobasice i slanine, polovinu smese od kupusa, pečurke, malo soli, biber i alevu papriku, polovinu krompira, preostalu kobasicu, ponovo so, kupus, paradajz i na kraju preostali krompir.

Odozgo poređamo preostalu slaninu, sipamo 1 šolju telećeg bujona, prelivamo sa malo ulja.

Đuvečaru poklopimo i stavljamo u hladnu rernu na 160 stepeni maksimum sat i po.

Sveži kupus na lovački način je veoma ukusan!

Ako ti se dopada recept, probaj i druge predloge sa kupusom, svinjetinu sa kupusom, piletinu sa kupusom ili čorbu od kupusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: