Način pripreme
Krompir oljuštimo i isečemo na tanke krugove, očistimo kupus i paprike sečemo krupnie. Paradajz oljuštimo i sečemo na kockice.
Slaninu isečemo na trake, kobasicu na krugove, pečurke na kriške.
Kupus izgnječimo sa solju.
U šerpi ugrevamo maslac i ulje i prvo stavljamo paprike i nakon što se propže dodajemo iz nekoliko puta kupus. Poklopimo i dinstamo dok ne omekša.
U glinenu posudu poređamo na dno krugove od polovine kobasice i slanine, polovinu smese od kupusa, pečurke, malo soli, biber i alevu papriku, polovinu krompira, preostalu kobasicu, ponovo so, kupus, paradajz i na kraju preostali krompir.
Odozgo poređamo preostalu slaninu, sipamo 1 šolju telećeg bujona, prelivamo sa malo ulja.
Đuvečaru poklopimo i stavljamo u hladnu rernu na 160 stepeni maksimum sat i po.
Sveži kupus na lovački način je veoma ukusan!
Ako ti se dopada recept, probaj i druge predloge sa kupusom, svinjetinu sa kupusom, piletinu sa kupusom ili čorbu od kupusa.