Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Paradajz salata»Seoska salata sa lukom i paradajzom

Seoska salata sa lukom i paradajzom

ZoriZori
Guru
8822825k
Seoska salata sa lukom i paradajzom
Fotografije: Monika Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Volimo leto, zato što tada možemo da beremo iz bašte mirisni domaći paradajz i da napravimo ovu ukusnu salatu"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice, crveni ili 1 glavica žutog
  • paradajz - 3 - 4 komada, roze, dobro sazreo, letnji
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • jabukovo sirće - 1 - 2 supene kašike, domaće
  • šarlan - 1 - 2 supene kašike (nerafinisano hladno ceđeno suncokretovo ulje)
  • so
  • peršun - 1/2 vezice
  • ljute paprike - 1 komad, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk se oguli i nasecka na najtanje moguće kolutiće.

Ako koristite žuti luk, on je ljući od crnog, zato količina treba da bude prepolovljena.

Prebacuje se u posudu, posipa se solju i dobro se izgnječi rukama. Tako se ubija ljutina luka.

Paradajz se oguli od kožice i krupno se nasecka.

Čen belog luka i peršun se usitnjavaju.

Sve se pomeša, zaliva sse domaćim jabukovim sirćetom, šarlanom, solju po ukusu i izmeša se.

Po želji može da se doda i sitno seckana mala zelena ljuta paprika za još više pikantnosti salate sa paradajzom.

Seoska salata sa lukom i paradajzom je gotova.

Ako voliš da jedeš paradajz, probaj i naše predloge za šakšuku ili ukusan punjeni paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: