Seoska salata sa tikvicama

01/07/2017
"Sipajte po jednu rakiju, zato što je salata gotova i veoma je ukusna!"
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano855
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 komad
  • krastavci - 1 komad
  • sir - 50 g
  • crveni luk - 1/2 komada
  • paprike - 3 komda, crvene, pečene
  • tikvice - 1 komad, pržena
  • peršun
  • so
  • ulje
  • sirće
  • brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz i krastavci se oljušte i iseku na kockice. Tikvica se seče na krugove, uvalja se u brašno i prži u vrelom ulju. Paprike se očiste od semenki, ispeku i seku na trakice.

U plitak tanjir se ređaju polumeseci od tikvica, između njih se stavljaju trakice prženih paprika.

U sredinu se stavlja isečeno povrće posuto soljum uljem i sirćetom, a preko njih crveni luk, isečen na polumesece.

Ukrašava se grančicama svežeg peršuna i servira. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar