Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćufte»Pečene ćufte sa svežim mladim lukom

Pečene ćufte sa svežim mladim lukom

ZoriZori
Guru
8932865k
Pečene ćufte sa svežim mladim lukom
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Doktor je rekao da se fokusiramo na povrće, zato smo stavili mladi luk u omiljene ćuftice"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg (mešavina svinjetine i teletine)
  • mladi luk - 1 vala vezica
  • mladi beli luk - 1 struk
  • ljute paprike - 1 komad, zelena
  • pivo - 1 šolja
  • peršun - 1/2 vezice
  • crni biber
  • kumin
  • so
  • slanina - 1 komad, za podmazivanje roštilja
  • crni luk - 2 - 3 glavice
  • zelena salata - nekoliko listova
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • mladi luk - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se začinjava solju, crnim biberom i kuminom po ukusu. Dodaje se pivo, sitno seckan mladi luk, beli luk, peršun i ljuta paprika. Dobro se pomeša i ostavlja na hladnom na sat vremena.

Blago namočenim rukama se oblikuju ćutfice i peku se na dobro zagrejanom i slaninom podmazanom roštilju.

Oko ćuftica se ređa i crni luk naseckan na kolutiće.

Peku se dok se ne dobije lepa ukusna boja i okreću se i sa druge strane.

Ćufte se poslužuju vruće, ukrašene listom sveže zelene salate, ispečenim kolutovima crnog luka, sitno naseckanim mladim lukom i kriškama paradajza.

I obavezno u društvu hladne krigle piva.

Pečene ćufte sa mladim lukom u gotove.

Ako voliš da jedeš ćuftice, diverzifikujte svoj jelovnik ovim preporučenim receptima za ćufte sa paradajz sosom, ćuftice na čirpanski način ili ćuftice na carigradski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: