Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Mali pilići na roštilju

Mali pilići na roštilju

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494131163
Mali pilići na roštilju
Fotografije: Zori
1 / 2
07/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Hrskavi i aromatični - pečeni pilići, koji će za minut nestati sa tanjira"

Potrebni sastojci

  • pile - 4 kom. malih pilića (oko 900 g svako)
  • morska so - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice, sveže mlevenog
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • luk - 2 kašike, u prahu
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • ljuta aleva paprika - 2 kašičice
  • majčina dušica - 2 kašike sveže
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj posudi sjedniti maslinovo ulje i začine. Mešati dok se ne dobije smesa, slična pasti. Raspolovljene piliće premazati ovom pastom i ostaviti ih da je upiju oko 30 minuta, na sobnoj temperaturi.

Zagrejati roštilj na umerenoj temperaturi, i ispeći piliće dok ne budu u potpunosti gotovi.

Prepoznaćete ih na sledeći način - kada nabodete viljuškom najdeblji deo gornjeg buta, sok, koji pritom teče, treba da bude bistar. Piliće servirati uz prilog po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: