Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstana svinjetina sa alevom paprikom (Vepřové na paprice)

Dinstana svinjetina sa alevom paprikom (Vepřové na paprice)

MilenMilen
Početnik
1230
Dinstana svinjetina sa alevom paprikom (Vepřové na paprice)2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Dinstana svinjetina sa alevom paprikom Vepřové na paprice - krhko i sočno meso u unikatno ukusnom sosu."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, plećka ili but
  • luk - 2 - 3 glavice
  • ulje - 100 ml
  • pavlaka za kuvanje - 250 ml
  • aleva paprika - 15 g
  • piment - 3 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • pirinač - 250 g
  • crni biber - mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dinstana svinjetina sa alevom paprikom Vepřové na paprice - krhko i sočno meso u unikatno ukusnom sosu.

Ovo jelo je preneto iz Mađarske u Češku i jedno je od najpopularnijih u češkoj kuhinji. Meso se seče na komade srednje veličine i zaprži se u vrućem ulju na nekoliko minuta.

Dodaje se naseckan luk i nakon što ostane samo na masti, stavlja se brašno i zapržava se 1-2 minute, dodaje se aleva paprika i odmah se sipa 1 l vode ili bujona.

Kada uzavri, stavljaju se lovorov list i piment. Pod poklopcem se dinsta na tihoj vatri otprilike sat, 1 sat - 1 sat i 30 minuta ili dok meso ne bude u potpunosti gotovo.

Može da se doda još vode ili bujona za vreme kuvanja.

Kada je meso gotovo, posoli se i dodaje se pavlaka i ostavlja na još 5-10 minuta na tihoj vatri. Servira se sa kuvanim makaronama, kuvanim pirinčem, knedlama ili hlebom.

Ja sam servirala dinstanu svinjetinu sa kuglicama kuvanog pirinča za suši, poznatim kao onigiri. Pirinač se kuva i kada se blago ohladi, mokrim i posoljenim rukama se oblikuju pirinčane kuglice. U ovoj varijanti podseća i na poznati tas kebab ili kari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: