Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Francuska salata sa sočivom i maslinama

Francuska salata sa sočivom i maslinama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8753183k
Francuska salata sa sočivom i maslinama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Francuska salata sa sočivom i maslinama je veoma ukusna i može da se servira kao prilog."

Potrebni sastojci

  • zeleno sočivo - 200 g
  • so
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • sušeni paradajz - 3 komada
  • pečena paprika - 2 komada
  • zelene masline
  • crne masline
  • mirođija - 5 strukova
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • balzamiko sirće - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zeleno sočivo se opere i skuva u posoljenoj vodi i malo ulja.

Skuvano sočivo se ocedi i stavlja u posudu za salatu. Luk se sitno nasecka (može i mladi luk). Sušeni paradajz se ocedi od marinade i takođe se sitno nasecka.

Naseckaju se masline, mirođija i zajedno sa ostalim naseckanim povrćem se stavlja u posudu kod sočiva. Salata od sočiva se začinjava solju, maslinovim uljem i balzamiko sirćetom.

Izmeša se i ohladi, nakon čega je spremno za serviranje.

Francuska salata sa sočivom i maslinama je veoma ukusna i može da se servira kao prilog.

Ako voliš da jedeš sočivo, probaj i naše predloge za sočivo u rerni ili crveno sočivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: