Način pripreme
Keks se samelje i u njega se dodaje istopljeno kokosovo ulje. Mešaju se dok se ne formiraju vlažne mrve. Kokosovo ulje možete zameniti istom količinom kravljeg maslaca. Nakon toga smesa se raspoređuje u kalupe za pečenje mafina, u koje su prethodno stavljene papirne korpice. Pritiska se kako bi se formirala kora. To je najlakše radi dnom male čaše.
Mango se seče na sitne kockice i zaliva se sokom limete.
Stavlja se na ringlu i kuva se nekoliko minuta zajedno sa šećerom. Nakon toga se odvaja nekoliko komada manga, a ostalo se samelje u blenderu.
U pire od manga se dodaje krem sir i jaja i ponovo se kratko blenda.
Zatim se dodaje fino rendana kora limete i smesa se raspoređuje u kalupe.
Kalup za mini čizkejkove se stavlja u zagrejanu rernu na 160 stepeni na vodenu paru i peče se otprilike 30 minuta. Ostavlja se u isključenoj rerni na još 10 minuta. Nakon toga se hladi do sobne temeprature.
Mikserom se muti dobro ohlađena tečna pavlaka, šećer u prahu i maskrpone dok se ne formiraju vrhovi.
Smesa se stavlja u špric i ovim kremom se dekorišu kolačići. Na kraju se dodaju po komadić manga i po nekoliko borovnica na svaki od čizkejkova i stavljaju se u frižider d se ohlade na 4-5 sati.
Mini čizkejk sa mangom i limetom - ukusan, efektan i svež predlog za svaki povod.
Ako ti se recept dopada, probaj i druge naše predloge za čizkejk sa borovnicama, neodoljivi čizkejk sa maskarpone sirom ili neki od ovih ukusnih deserata u čaši.