Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Dvobojni čizkejk sa mangom

Dvobojni čizkejk sa mangom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Dvobojni čizkejk sa mangom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
20/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ako vam predstoji poseban povod, ovaj čizkejk je savršen desert s kojim ćete počastiti svoje goste"

Potrebni sastojci

  • kora
  • kravlji maslac - 125 g
  • keks - 320 g, kakao
  • za krem
  • slatko od borovnica - 150 g
  • mango - 1 komad
  • krem sir - 500 g
  • borovnice - 150 g, sveže, za ukras
  • sveže mleko - 100 ml
  • želatin - 20 g
  • pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks sameljite blenderom ili oklagijom. Istopite maslac i dodajte ga u njih. Mesite dok se ne dobiju mrvice od maslaca. Sipajte u kalup sa skidajućim bordom 26 cm. Stavite da se stegne u frižideru.

Namočite želatin u dve čaše deleći ga po 10 g sa po 100 ml hladne vode dok ne nabubri. Umutite pavlaku.

Pomešajte šećer u prahu sa krem sirom i mešajte. Dodajte pavlaku i mutite mikserom.

Dodajte sveže mleko, ponovo izmešajte i podelite krem za vaš čizkejk na dva dela. U jedan stavite slatko od borovnica.

Istopite jedan želatin na vodenoj pari. Kada se istopi, dodajte u krem sa borovnicama. Mešajte i sipajte keks koru. Vratite u frižider na sat vremena.

Ogulite i isecite mango na komade. Stavite u blender i pomešajte. Dodajte u drugi krem sa ostalim želatinom kojeg ste stavili na vodenu pari. Sipajte na čizkejk od borovnica.

Ponovo ostavite u frižideru na nekoliko sati ili na jednu noć. Posle izvadite i ukrasite svežim borovnicama.

Dvobojni čizkejk sa mangom je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Vanjica
Vanjica
Prelepo ???
06.01.2022 00:01