Način pripreme
Napravite karamel sirup u koji ćete umakati piškote tako što ćete karamelizovati 3 kašike šećera da se dobije svetli krem. Zatim dodajte vodu i vratite na ringlu dok se karamel ne rastvori.
Sačekajte da se šećerni sirup ohladi i zatim u njega umočite piškote, nakon čega ih poređajte na dno kalupa sa skidajućim bordom 24 cm.
Mikserom umutite dobro ohlađenu pavlaku.
U drugoj posudi kratko umutite belanca sa prstohvatom soli. Nakon toga dodajte šećer u 2-3 navrata ne prestajući sa mućenjem mikserom.
Na kraju dodajte nes kafu. Čim se i ona rastvori, pomešajte ovu smesu sa umućenom pavlakom, mešajući špatulom.
Rasporedite smesu po piškotama i po želji možete dekorisati sladoled tortu sa malo čokolade istopljene na pari.
Ja sam izabrala ovog puta da je dekorišem mini keksićima Oreo.
Sladoled tortu stavite u zamrzivač na barem 6 sati, najbolje na jednu noć, nakon čega je spremna za konzumaciju.
Brza, jednostavna, veoma ukusna sladoled torta Semifredo sa kafom.
Preporučujemo da probate i gruge recepte sa piškotama: torta sa piškotama, ukusan italijanski tiramisu ili predivna torta Šarlota.