Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Jogurt sladoled»Afogato - sladoled sa kafom na napuljski način

Afogato - sladoled sa kafom na napuljski način

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Afogato - sladoled sa kafom na napuljski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Jednom čitaj recept, deset puta spremi sladoled - postoji li takva poslovica"

Potrebni sastojci

  • sladoled - 800 g, od vanile
  • jogurt - 300 g
  • espreso - 60 ml, skuvan
  • puškote - 6 komada
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Piškote se nalome na polovine. Sladoled se ohladi, pomeša se sa jogurtom, dobro se promeša i vraća se u zamzivač na jedan sat.

Vadi se, ostavlja se 20 minuta na sobnoj temperaturi i prave se lopte, koje se rapsoređuju u 6 posudica ili širokih staklenih čaša sa nogicom.

Espreso se zagreva na laganoj vatri, ali ne da provri. Dodaje se šećer i ostavlja se na ringli dok se šećer potpuno ne rastvori.

Sladoled se preliva vrućim espresom, svaka porcija se ukrašava sa po dve polovine piškota i odmah se servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: