Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Meze»Pileća srca u vatrostalnoj posudi

Pileća srca u vatrostalnoj posudi

ZoriZori
Guru
8932865k
Pileća srca u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Zori
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Pileća srca sa maslacem, lukom i pivom - šta čovek više da poželi!"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • maslac - 50 g
  • pivo - 1 šolja
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so
  • biber
  • povrće - 6 supenih kašika, sušeno
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pileća srca od aorte, isečemo po sredini, sipamo vodu u posudu i stavljamo i ih u nju.

Prosipamo vodu i sipamo novu i tako nekoliko puta dok se dobro ne operu. Na kraju lepo operemo i ocedimo od vode srca.

Prebacujemo u namazanu vatrostalnu posudu sa poklopcem, dodajemo malo soli, bibera, sitno iseckan beli luk i crni luk, sušeno povrće (praziluk, celer, paškanat, crni luk, šargarepu, crvenu papriku) i prelivamo pivom.

Odozgo poređamo maslac.

Zatvaramo poklopcem i stavljamo u hladnu rernu.

Pečemo na donjem grejaču u umerenoj rerni (180-200 stepeni) sa uključenim ventilatorom 30 minuta.

Serviramom meze odmah sa hlebom i hladnim pivom.

Pileća srca u vatrostalnolj posudi su veoma ukusna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: