Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Posna pita sa jabukama, brusnicama i bademima

Posna pita sa jabukama, brusnicama i bademima

IrenaIrena
Početnik
16929631
Posna pita sa jabukama, brusnicama i bademima7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Kada pravite prvi put, pravićete jednu dozu. Drugi put ćete praviti duplu, verujte nam!"

Potrebni sastojci

  • gotove kore - 500 g
  • kisele jabuke - 1 kg
  • šećer - 8 supenih kašika
  • cimet - 1 kesica
  • kandirane brusnice - 100 g
  • mleveni bademi - 150 g
  • ulje - 200 ml
  • kisela voda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke oljuštiti i narendati na krupnijem sečivu na trenici.

Kore podeliti na četiri dela. Svaka pita treba da se pripremi od po 3-4 kore.

Pomešati kiselu vodu i ulje, pa ovim prelivom premazivati kore i slagati ih jednu preko druge.

Poslednju koru ne premazivati, na njen donji deo rasporediti fil. Staviti četvrtinu narendanih jabuka, posuti sa dve supene kašike šećera i cimetom po ukusu.

Samleti bademe, pa posuti preko jabuka, a zatim dodati i brusnice.

Umotati u rolat, pa prebaciti u pleh prekriven papirom za pečenje.

Na isti način pripremiti još tri rolata. Premazati ih ostatkom ulja i kisele vode.

Zagrejati rernu na 200 stepeni i staviti posnu pitu da se peče. Kada porumeni, izvaditi je iz rerne i prekriti mokrom krpom.

Posnu pitu sa jabukama, brusnicama i bademima malo prohladiti, pa iseći i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: