Način pripreme
U činiju uliti vodu, dodati ulje i izmešati. Uzeti jednu koru, premazati je mešavinom ulja i vode, posuti sa 2 kašike šećera.
Staviti drugu koru, pa i nju premazati mešavinom ulja i vode i posuti sa dve kašike šećera. Prekriti trećom korom, poprskati je mešavinom ulja i vode i niz jedan kraj rasporediti višnje.
Preko višanja rasporediti dve kašike prezli, a preko prezli posuti 1 kašiku šećera. Uviti u rolat i staviti u pleh obližen pek-papirom.
Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom na isti način, napraviti još dva rolata pa i njih staviti u pleh.
Premazati ih mešavinom ulja i vode i iseći na parčad željene veličine (zaseći, kako bi se pita, kada se ispeče, lakše sekla i tako neće pucati gornja kora).
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotovu pitu izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi. Posuti je šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Obavezno koristite zamrznute višnje, ne odmrzavajte ih pre upotrebe.