Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Posna pita sa ratlukom

Posna pita sa ratlukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Posna pita sa ratlukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
6
"Postite ili ne, ova pita je prosto veličanstvena i treba da je probate što pre"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g
  • ratluk - 200 g
  • ulje - 100 ml
  • orasi - 90 - 100 g
  • šećer - 6 - 8 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Počnite sa pripremom ove posne pite sa ratlukom tako što iseckate orahe, a ratluk isečete na male komade. To će biti nadev za našu jednostavnu, brzu i ukusnu slatku pitu.

2. Namažite dno pleha ( kod mene je pravougaoni 30! /17 cm). Isecite po dužini na dva jednaka dela sve kore.

3. Stavite jednu polovinu, malo izgužvajte, namažite sa malo ulje, pospite šećerom i stavite drugu koru. Preko ponovo stavljite kapljice ili namažite uljem i rasporedite nadev sa orasima i ratlukom. Nastavite na isti način dok ne potrošite sastojke, uvek stavljajte od nadeva na svake dve kore.

4. Namžite pitu uljem i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

5. Gotovu pitu naprskajte vodom, odmah nakon što izvadite iz rerne. Pokrijte krpom i ostavite 10-15 minuta dok ne omekša i dok se ne popari.

6. Isecite na komade i servirajte gotovu pitu sa ratlukom dok je još mlaka.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: