Način pripreme
1. Počnite sa pripremom ove posne pite sa ratlukom tako što iseckate orahe, a ratluk isečete na male komade. To će biti nadev za našu jednostavnu, brzu i ukusnu slatku pitu.
2. Namažite dno pleha ( kod mene je pravougaoni 30! /17 cm). Isecite po dužini na dva jednaka dela sve kore.
3. Stavite jednu polovinu, malo izgužvajte, namažite sa malo ulje, pospite šećerom i stavite drugu koru. Preko ponovo stavljite kapljice ili namažite uljem i rasporedite nadev sa orasima i ratlukom. Nastavite na isti način dok ne potrošite sastojke, uvek stavljajte od nadeva na svake dve kore.
4. Namžite pitu uljem i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
5. Gotovu pitu naprskajte vodom, odmah nakon što izvadite iz rerne. Pokrijte krpom i ostavite 10-15 minuta dok ne omekša i dok se ne popari.
6. Isecite na komade i servirajte gotovu pitu sa ratlukom dok je još mlaka.
Neka vam je slatko!