Način pripreme
Svi proizvodi su na sobnoj temperaturi.
Razbijte jaja u posudu.
Dodajte šećer i mutite žicom dok se šećer ne istopi.
Dodajte ulje i vanilin šećer.
Ponovo promešajte.
Dodajte sodu bikarbonu u kiselo mleko i promešajte. Dodajte tečnim sastojcima.
Prosejte brašno i dodajte ga iz 2-3 puta, mešajući između dodavanja.
Smesa treba da postane glatka i homogena.
Orahe sitno iseckajte i dodajte u smesu za kolač.
Pospite dno tepsije prečnika 23 cm uljem i sa malo brašna.
Sipajte polovinu smese i poravnajte.
Pecite u rerni zagrejanoj na 170-180 stepeni.
Kada kora lagano porumeni, izvadite pleh iz rerne i stavite marmeladu.
Poravnajte marmeladu da prekrije ravnomerno.
Ostatak smese za kolač prelijte preko marmelade.
Vratite pleh u rernu i pecite dok kolač sa marmeladom ne dobije lepu braon boju.
Gotov kolač obilno pospite šećerom u prahu.
Ostavite da se ohladi, a zatim isecite i poslužite.
Jednostavno i veoma ukusno - kolač sa marmeladom i orasima, posipan šećerom u prahu!
Pogledajte još ukusnih ideja za kolače sa slatkom ili ovaj ukusni kolač Agnesa.