Način pripreme
Pripremite špagete - skuvajte špagete prema instrukcijama na pakovanju u posoljenoj vodi. Nakon toga ocedite i ostavite sa strane.
U dubokom tiganju ugrejte malo ulja na umerenoj temperaturi.
Isecite sitno luk, beli luk i paprike i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Dodajte isečene pečurke i kuvajte dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta. Začinite sa malo soli, bibera, kurkume za dodatan ukus i boju.
Smanjite temperaturu i dodajte topljeni sir u tiganj. Mešajte dok se ne rastopi i pomeša dobro sa pečurkama.
Dodajte sir, ljutenicu i kečap. Tu dodajte kašiku rakije ili drugi alkohol za zanimljiv ukus jela.
Vratite kuvane špagete u tiganj i dobro promešajte da se pokriju sosom.
Na kraju izrendajte kačkavalj preko špageta i mešajte dok se ne rastopi i pomeša sa špagetama.
Pospite isečenim peršunom za svežinu i miris.
Servirajte muške špagete sa pečurkama i paprikom odmah nakon pripreme.
Ako vam se dopada recept, probajte i naše druge predloge za špagete sa paradajz sosom ili naše špagete Bolonjeze.