Način pripreme
Operite kinou i skuvajte je prema uputstvima na pakovanju. Za potrebe recepta za kašu od kinoe sa urmama biće nam potrebno da zrna budu malo kuvanija i mekša nego što je potrebno.
Procedite ako je ostalo tečnosti i vratite u šerpu, dodajući kokosovo ulje, šećer i pavlaku. Mešajte oko minut ili dva. Ako vam se kaša čini suvom, dodajte još kokosove pavlake. Ne preterujte sa šećerom jer je i suvo voće slatko. Umesto kokosovog šećera možete koristiti svoj omiljeni zaslađivač.
Isecite suve kajsije i urme na male komadiće, a može i deo od pekan oraha.
Pomešajte sa slatkom kinoom i podelite u dve posude. Po želji možete dodati i prstohvat cimeta.
Ukrasite celim pekan orasima i poslužite kašu od kinoe sa urmama.
Ako vam se sviđa recept, isprobajte naše predloge za kašu od ovsenih pahuljica ili ovu slatku kašu od pšenice.