Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od kinoe sa tikvicom

Ćuftice od kinoe sa tikvicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Ćuftice od kinoe sa tikvicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
04/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Jedinstvene ćuftice od povrća sa kinoom napravljena na zdrav način"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 60 g
  • tikvice - 200 g
  • prezle - 65 g + za valjanje
  • jaja - 1 komad XL
  • gauda - 50 g (ili zrela mocarela, ementaler ili kačkavalj)
  • peršun - 3 struka
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite kinou da ne bi gorčila kasnije. Da bi se raširio ukus i aroma zapecite je - oceđenu ali još mokru u tiganju na umerenoj vatri. Kada vam prijatno zamiriše na orašasto voće, izvadite je i prelijte vodom. Skuvajte tako pripremljenu kinou oko 10-12 minuta, ocedite, ako ima viška tečnosti i ostavite da se ohladi.

2. Narendajte tikvicu, posolite je i ostavite da pusti vodu. Iscedite je veoma dobro i dodajte u ohlađena skuvana zrnca kinoe. Razbijte jaje, sipajte prezle, gaudu-narendanu, još soli po ukusu i peršun - iseckan.

3. Mešajte kašikom smesu dok se ne homogenizuje. Treba da je gusta, zato stavite još prezli, ako je potrebno, da biste mogli lakše da oblikujete ćuftice.

4. Uzimajte rukom smesu i oblikujte loptice, koje potom blago spljeskate i uvaljajte u prezle.

5. Poređajte ćuftice u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, pospite maslinovim uljem i gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

6. Pecite dok ne dobijete zlatastu preplanulost i servirajte ćuftice od povrća tople u društvu omiljenog sosa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
супер
15.07.2022 23:11