Način pripreme
1. Operite kinou da ne bi gorčila kasnije. Da bi se raširio ukus i aroma zapecite je - oceđenu ali još mokru u tiganju na umerenoj vatri. Kada vam prijatno zamiriše na orašasto voće, izvadite je i prelijte vodom. Skuvajte tako pripremljenu kinou oko 10-12 minuta, ocedite, ako ima viška tečnosti i ostavite da se ohladi.
2. Narendajte tikvicu, posolite je i ostavite da pusti vodu. Iscedite je veoma dobro i dodajte u ohlađena skuvana zrnca kinoe. Razbijte jaje, sipajte prezle, gaudu-narendanu, još soli po ukusu i peršun - iseckan.
3. Mešajte kašikom smesu dok se ne homogenizuje. Treba da je gusta, zato stavite još prezli, ako je potrebno, da biste mogli lakše da oblikujete ćuftice.
4. Uzimajte rukom smesu i oblikujte loptice, koje potom blago spljeskate i uvaljajte u prezle.
5. Poređajte ćuftice u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje, pospite maslinovim uljem i gurnite u zagrejanu rernu na 200 stepeni.
6. Pecite dok ne dobijete zlatastu preplanulost i servirajte ćuftice od povrća tople u društvu omiljenog sosa.
Prijatno!
Komentari