Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od kinoe sa parmezanom

Ćuftice od kinoe sa parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Ćuftice od kinoe sa parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
03/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ćuftice od kinoe sa parmezanom - servirajte sa mlečnim sosom po izboru"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • masline - 10 komada, bez koštica
  • parmezan - 50 gm narendan
  • kačkavalj - 50 g
  • luk - 1 struk, mladi
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • so
  • biber
  • brašno - za valjanje
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • mlečni sos
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • beli luk - 1 struk mladi
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove ćuftice sa kinoom skuvajte kinou sa dve šolje vode i malo soli 15 minuta.

Nakon toga je stavite u cediljku da se ocedi preostala voda i da se ohladi.

Isecite na sitne parčiće masline i kačkavalj, a parmezan narendajte.

Isecite takođe i mladi luk.

Pomešajte u posudi sve sastojke i dodajte kašičicu dve brašna.

Odormite male ćuftice, koje uvaljate u brašno i poređajte u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje.

Prelijte ih mlazom maslinovog ulja ili uljem i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Pripremite i mlečni sos, mešajući kiselo mleke i kiselu pavlaku.

U nju dodajte na sitno isečen mladi beli luk, peršun i so po ukusu.

Servirajte ukusne ćuftice od kinoe sa parmezanom prelivene mlečnim sosom i sveža sezonska salata.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: