Način pripreme
Prvo operemo rukolu i spanać, pa spanać iseckamo i zajedno sa rukolom stavimo u odgovarajući posudu.
Očistimo, operemo i pohujemo škampe, tako što u tanjir sipamo kokosovo brašno, pa pomešamo sa belim lukom u prahu i biberom. Mešamo sastojke za pohovanje do homogene smese.
Svaki škamp prvo uvaljamo u jaje, a zatim u smesu za pohovanje, na kraju malo poprskamo maslinovim uljem.
Pržimo škampe u air fryer-u na 170 stepeni, oko 10 minuta, dok ne porumene i uz kontinuirano praćenje!
Pripremljene škampe stavljamo preko spanaća i rukole u tanjiru.
Dresing za salatu pripremamo tako što pomešamo sok od limuna, senf, maslinovo ulje, med, biber i malo soli, mešajući do homogene smese.
Na kraju salatu od spanaća prelijemo dresingom.
Salata sa spanaćem i pohovanim škampima - bogatog ukusa, boja i mirisa.
Ako volite škampe, probajte naše druge predloge za salatu sa škampima, ove škampe sa belim vinom ili naš ukusan rižoto sa škampima.