Način pripreme
Prvo očistimo škampe od oklopa i krvnog suda na leđima. Stavljamo ih u zagrejan tiganj gde smo istopili maslac. Dodajte vino i egzotični sos.
Skuvajte škampe u tiganju dok ne budu gotovi (ne treba im mnogo).
Zatim sečemo surimi štapiće i prolaze kroz tiganj sa malo soja sosa.
Peremo list po list zelene salate. Iskidajte ih u posudu. Dodajte seckani luk i krastavac. Začinite solju, terijaki sosom i sirćetom.
Podelimo na 2 tanjira. Odozgo dodajemo i malo terijaki sosa.
Na salatu poređajte isečen avokado, surimi štapiće i škampe (ja sam ih isekla na 3 dela da se više osećaju. 1 ceo sam ostavila za dekoraciju salate sa avokadom.
Salata sa škampima u egzotičnom sosu i sa terijaki dresingom odlično ide uz suši, tražila sam azijski ukus.