Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Roštilj u mirisnoj marinadi

Roštilj u mirisnoj marinadi

MajaMaja
Šegrt
21740
Roštilj u mirisnoj marinadi3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Koje godišnje doba je pravo za roštiljanje? Ako nas pitate, sva četiri!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od buta ili plećke
  • ulje - 200 ml
  • belo vino - 100 ml
  • šećer - 1 kafena kašičica
  • crni luk - 1/2 glavice
  • žalfija - 1 kafena kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kafene kašičice
  • biber - 1/2 kafene kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sam isekla na šnicle i izlupala čekićem za meso.

Pripremila sam marinadu uveče, a roštilj pekla narednog dana.

Za marinadu je potrebno naseckati sitno luk i dodati sve ostale sastojke, te pomešati da se lepo sjedini. So ne treba dodavati u ovom koraku jer će izvući dodta tečnosti tokom noći.

Marinadu dipati u dublju, ne previše široku posudu i ubaciti meso u nju. Sve dobro izmešati da neso bude dobro i sa svih strana u marinadi. Poklopiti i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći.

Pre pečenja na dobro zagrejanom roštilju, komade mesa izvaditi iz marinade, ukloniti luk, jer on pri pečenju na roštilju može dati gorčinu, i posoliti sa obe strane i peći.

Prijatno uz roštilj u mirisnoj marinadi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: