Način pripreme
Kalup sledećih dimenzija: Pleh 24x24 cm obložite papirom za pečenje.
Spanać pomešajte sa uljem i pasirajte do glatke smese (ako je zamrznut, lagano ocedite višak vode).
Prosejte brašno sa praškom za pecivo.
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetla i vazdušasta, dodajte vanilin šećer.
Zatim dodajte ulje i spanać i mešajte na maloj brzini.
Na kraju umešajte prosejane sastojke i mešajte dok se ne sjedine.
Sipajte u kalup sa prstenom koji se skida i peći na 180 stepeni oko 30-35 minuta - dok malo ne porumeni i dok čačkalica kojom probate ne bude suva.
Ohladite i odsecite gornji deo kore.
Žele prelijte vrelom vodom, pa u žele dodajte maline, kratko promešajte, dodajte istopljena pakovanja želatina. Promešajte. Prelijte žele preko kore sa spanaćem.
Ostavite u frižideru dok ne pripremite krem.
Rastvorite želatin u vrućoj vodi i ostavite da se ohladi. Mutite dve vrste pavlake zajedno sa maskarponeom dok ne dobijete gusti krem.
Zatim dodajte prosejani šećer u prahu i polako sipajte želatin.
Krem prelijte preko želea i pospite mrvicama prethodno napravljenim od odsečenog vrha kore, a po vrhu ukrasite svežim borovnicama.
Ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
Torta sa spanaćem ima toliko zasićenu zelenu boju zahvaljujući svežim listovima spanaća. Međutim, testo napravljeno od smrznutog spanaća biće tamnije zelene boje.
Možete da napravite tortu Šumska mahovina sa malinama za decu ili ljude koji ne vole spanać. Oni sigurno neće osetiti ukus ili miris. Torta je vlažna, nije preteška, ali ni tako delikatna kao, na primer, patišpanj.
Voće se savršeno uklapa u ovu tortu.
Ukusan i zdrav slatkiš, savršen za leto!
Takođe probajte našu tortu Švarcvald ili ove zdrave keto torte.