Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Svinjetina sa povrćem u ekspres loncu

Svinjetina sa povrćem u ekspres loncu

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Šegrt
5214457
Svinjetina sa povrćem u ekspres loncu
Fotografije: Niki Zhelyazkova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Svinjetina sa povrćem u ekspres loncu, koju vaš muž može da spremi za tili čas"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1 kg
  • šargarepa - 2 velike
  • luk - 6 velikih glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • pečurke - 4
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica (bujon od povrća, kockica)
  • so
  • crni biber - mleveni i u zrnu
  • celer - koren i listovi
  • čubar
  • kumin - mleveni i u zrnu
  • soja sos - 1 supena kašika
  • voda - 1, 5 šolje, pivo ili vino
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sečem na krupne zalogaje, šargarepu - na kolutie ili veće komade, pečurke na 4 ili 6, u zavisnosti od njihove veličine, luk - na krupne polumesece, beli luk - svaki čen na dva dela.

Sve stavljam sirovo u šerpu i začinjavam gore navedenim sastojcima. Sve pomešam, dodajem ulje i tečnost (šta ste izabrali).

Ja sam stavila vodu. Zatvaram poklopcem i nakon signala smanjujem na srednju temperaturu. Kuvam 15 minuta. Bude odlično.

Na kraju, da bi bilo nekog sosa, zgušnjavam sa ostalom tečnošću od kuvanja sa 2 supene kašike brašna, razmućene u hladnoj vodi i vraćam nazad u šerpu.

Lagano protresem i ostavljam na dve minute da se pomeša sos sa janijom od svinjetine.

Na kraju, svinjetinu sa povrćem u ekspres loncu možete posuti svežim peršunom i mlevenim crnim biberom!

Pogledajte još koja je tajna krhke svinjetine i pogledajte još ideja šta da skuvate sa svinjetinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: