Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Hrskava pita sa bundevom i ratlukom

Hrskava pita sa bundevom i ratlukom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Hrskava pita sa bundevom i ratlukom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Gotovu hrskavu pitu sa bundevom i ratlukom malo ohladite i pospite šećerom u prahu pomešanim sa vanilom. Ukusna, hrskava, neodoljiva!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu i baklavu - 1 pakovanje
  • orasi - 1/2 šolje
  • šećer - po ukusu
  • bundeva - 500 g
  • ratluk - 1/2 kutije ili po želji
  • maslac - za premazivanje
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam očistila i narendala bundevu. Orahe sam krupno iseckala.

Koristila sam dve kore, namažu se istopljenim maslacem i na kraći kraj se stavlja bundeva u jedan red, posuta šećerom i stavljaju se sitni komadići ratluka.

Kora se umota jednom da se ne vidi fil i sada se orasi slažu u jedan red.

Uvijte u rolat i stavite pitu od bundeve u nauljeni pleh.

Po završetku uvijanja kora, pečem slatku pitu na 160 stepeni sa ventilatorom dok lepo ne porumeni.

Važno je da se peče sporije, tako se kore dobro ispeku i onda ostanu hrskave.

Gotovu hrskavu pitu sa bundevom i ratlukom malo ohladite i pospite šećerom u prahu pomešanim sa vanilom.

Ukusna, hrskava, neodoljiva!

Pogledajte i da li se deblja od bundeve i šta je korisno u bundevi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: