Način pripreme
Očistimo bundevu od kora i narendamo je na krupno rende. U nju dodajemo i cimet, mešamo dobro i ostavljamo sa strane.
Ratluk isečemo na četiri dela.
Uzimamo bundevu u kojoj ćemo peći pitu i mažemo je uljem.
Razvučemo turske kore i izdvajamo dve ili polovinu.
Svaku koru presavijemo na pola, nakon čega još na pola. Formiraju se 4 parčeta.
Uzimamo svako pareče prelivamo sa malo ulja, posipamo bundevom, isečenim ratlukom na sitno, sa malo šećera i mlevenih oraha.
Podvijamo dva kraja u širem delu i počinjemo da uvijamo do kraja.
Stavljamo gotove fitilje u posudu za pečenje. Tako radimo i sa ostalim korama.
Kada je slatka pita poređana, mažemo je istopljenim maslacem.
Stavljamo u rernu i pečemo 20 minuta dok se ne dobije zlatasta korica.
Za to vreme pravimo sirup, mešajući vodu sa šećerom i stavljamo na ringlu da provri.
Kada izvadimo pitu prelivamo je hladnim sirupom i ostavljamo da se ohladi.
Pita sa ratlukom, bundevom i orasima je gotova.