Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Lagani krem sa breskvama i pčelinjim polenom

Lagani krem sa breskvama i pčelinjim polenom

NevyanaNevyana
Početnik
12
Lagani krem sa breskvama i pčelinjim polenom
Fotografije: Nevyana
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Breskve su veoma zdrave... posebno ako su spremljene u nečem slatkom i ukusnom kao što je ovaj lagani mlečni krem sa breskvama"

Potrebni sastojci

  • breskve - 2 komada
  • sveže mleko - 250 ml ili voda za kuvanje breskvi
  • šećer - 3 supene kašike ili po ukusu ili zaslađivač
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • pčelinji polen - 1 supena kašika /po želji/
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštene breskve se seku na male komade i kuvaju se u otprilike 300 ml vode dok ne omekšaju. Ako ćete koristiti vodu za krem, u nju možete dodati šećer još na početku.

Nakon kuvanja komadi breskve se ocede. U blender se stavlja 250 ml mleka/ili vode u kojoj su se kuvale breskve/ i komadi breskvi i šećer.

Muti se dok se ne dobije homogena smesa. Ova smesa se sipa u šerpicu i sačeka se da uzavri.

Skrob se muti u malo vode, tako što se po želji dodaje 1 supena kašika pčelinjeg polena.

Imajte u vidu da će pčelinji polen dodatno pojačati narandžastu boju i ima braškast ukus koji će stvoriti dodatnu teksturu krema.

Tako umućeni skrob se dodaje u ključali voćni nektar i vatra se smanjuju tako da tek primetno krčka.

Uz neprestano mešanje voćni krem se kuva još 5-10 minuta.

Sipa se u posudice ili čaše i jede se sa raspoloženjem lagani mlečni krem sa breskvama.

Pogledajte još koliko kalorija ima u breskvama, kao i zašto je toliko zdravo da jedemo breskve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: