Lagani krem od kokosa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
16/09/2020
"Lagan i mnogo ukusan krem od kokosa, pogodan za one koji su odabrali veganstvo kao način ishrane"
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kokosova pavlaka - od 1 konzerve kokosovog mleka
  • zamrznuto voće - 2 šake, po izboru
  • med po ukusu
  • granola - 1 kašike, za posipanje
  • koštunjavo voće - 1 šaka, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Najvažnije je da stavite konzervu (400 ml) kokosovog mleka u frižider na nekoliko sati, da se dobro ohladi.

Na površini će se izdvojiti tvrđi deo, koji u suštini zovemo kokosova pavlaka.

Izgrebite je pažljivo kašikom, a vodu koja ostane na dnu možete da bacite ili ako pravite neki kolač od kokosa da dodate i nju.

Pomešajte pavlaku sa voćem (ja sam stavila maline, borovnice i dudinje) i koštunjavo voće (ja sam stavila brazilski orah), promešajte dobro.

Sipajte smesu u čaše i pospite sa malo granole i meda.

Čuvajte lagani kokosov krem u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar